shaklee

shaklee

Sunday, 18 May 2014

Kelebihan Carotomax Shaklee

Carotomax Shaklee

Terdiri daripada Enam Karotenoid Terbaik 

CAROTOMAX merupakan campuran luarbiasa yang menggabungkan alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap. Bahkan, anda tidak akan dapat ketulenan dan keberkesanan karotenoid daripada makanan itu sahaja.

CAROTOMAX menawarkan karotenoid semulajadi yang berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga dunaliellasalina untuk:
• Memelihara kesihatan yang baik. *
• Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan
pertumbuhan tisu. *
• Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan selaput
lendir. *
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Manfaat Utama Carotomax:

LEBIH SELAMAT DR VITAMIN A
Penemuan terawal vitamin adalah pd thn 1912 iaitu VITAMIN A. Tetapi pengambilan berlebihan VITAMIN A akan menyebabkan TOKSISITI.Walaubagaimanapun ahli saintis menemui beta karotena pd thn 1932,merupakan satu prekursor Vitamin A dan Beta karotena didapati selamat utk pengambilan.

MEREDAKAN PENYAKIT KULIT

Dengan pengambilan yg banyak akan melegakan masalah kulit seperti PSORIASIS, SENILE PLAQUE,KULIT KERING,JERAWAT.Penggunaan luaran juga merawat PUSTULE, SCABIES, AKNE, ULSER KULIT.

MEMPERTINGKATKAN PENGLIHATAN
Ia menghasilkan "Unggu Visual" yg membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap.Ia memperbaiki masalah penglihatan seperti NYCTALOPIA ( Rabun Malam) , Rabun Dekat, Presbyopic, Astigmatism, Xerophthalmia ( Mata kering) , Kelesuan Mata, Glaucoma, Katarak, Floaters, Eye bags dan Gegelung Hitam dimata.

MELAWAN KANSER & OKSIDASI
Pengambilan kerap Beta Karotena mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan & menyekat aktiviti bahan kanser & menghalang pembentukan sel-sel KANSER. Ini akan mengurangkan risiko KANSER.Terutama KANSER Paru-Paru & Payudara.Ia juga mengurangkan radikal bebas & menyikirkan sel-sel mati yg teroksida.

MENGHALANG INFEKSI
Merangsang enzim membunuh kuman,menyekat & mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiration Paru-Paru,Batuk,Hepatitis,Asthma Flu,dan selsema.

MELINDUNGI EPITHELIAL
Memelihara lapisan luar Kornea, Rongga Oral, Usus, Perut, Paru-Paru, Bronkus, Pundi Kencing, Ovari semasa disintegrasi tisu, merawat ulser saluran usus.

MENGGALAKKAN PERKEMBANGAN NORMAL & SIHAT
Merangsang perkembangan kanak-kanak / remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mulls, gigi sihat gusi dan sistem reproduksi.Juga menghasilkan sperma yg sihat.


untuk maklumat lanjut, boleh hubungi saya (whatsapp/sms/email): 

Shaklee Independent Distributor 
Norjarina Mohd Ariffin 
019-9685187 
noorislam_jj@yahoo.com 
www.facebook.com/sihat.supplement 

COD BANDAR CHUKAI KEMAMAN,TERENGGANU 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment