shaklee

shaklee

Wednesday, 7 May 2014

Susu Terakhir Untuk Armand

Salam.. uollss..

Hari ini ina sedih sangat selepas baca kisah seorg bayi yang meninggal sebab tersedak susu..
Bayi berusia 3 bulan.. bayi yang baru nak melihat dunia.. kenapa ina rasa sedih? sebab ina ada anak yg baru sebulan lebih dan terasa sangat2.. masa baca tu memang dah sebak dan bila baca dan baca lagi air mata dah bercucuran. memang tak dapat nak bayangkan macam mana perasaan seorg ibunyg kehilangan anak kesayangan yang baru nk dicurahkan kasih sayang...

Tengah2 duk membaca dan menangis ina terus ambil anak ina dan dakap dia sambil baca kisah baby tu sampai habis.. ohh.. anak macam pelik je tengok ummi dia menangis.. ina terbayang2 macam manalah kalau Allah uji aku?? Ya Allah tak sanggup rasanya nak tempuhi. Tapi segala2nya telah di tentukan oleh Allah swt.. kita sebagai hambaNya kena terima dan redha..

Teringat ayat Al-quran yang menenangkan ibu tersebut.. ibu Armand.. ;(

“Barangsiapa bertaqwa kepada Allah, nescaya Dia menjadikan baginya jalan keluar. Dan memberi rezeki kepadanya tanpa di duga. Dan barangsiapa bertawakkal kepada Allah, nescaya Dia akan mencukupkannya. Sesungguhnya Allah melaksana urusan yang dikehendakiNya, Allah telah mengadakan ketentuan bagi setiap sesuatu (3).” 

Nie link kisah baby armand yang kali terakhir disusukan ibunya sebelum meninggal..
Jangan lupa sediakan tisu sebelum membaca.. 

Al-fatihah..

http://permaisurimalam.blogspot.com/2014/05/susu-terakhir-untuk-arman.htmluntuk maklumat lanjut, boleh hubungi saya (whatsapp/sms/email): 
 Shaklee Independent Distributor 
Norjarina Mohd Ariffin 
019-9685187 
Noorislam_jj@yahoo.com
 www.facebook.com/sihat.supplement 

 COD BANDAR CHUKAI KEMAMAN,TERENGGANU

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment