shaklee

shaklee

Saturday, 12 July 2014

Cara Jadi Ahli Shaklee Dan Cara Memulakan BisnesJika sebelum ini, saya pernah berkongsi dengan anda tentang kelebihan menjadi ahli Shaklee sehingga telefon dan inbox saya bertubi-tubi menerima pertanyaan yang lebih kurang sama. Jadi, untuk memudahkan anda semua yang ingin mendaftar ahli Shaklee, saya menyusun dalam bentuk 8 Frequently Ask Questions (FAQ) yang sistematik supaya pertanyaan anda semua tentang kelebihan menjadi dan cara mendaftar sebagai seorang ahli Shaklee dalam akan terjawab sepenuhnya.


8 Soalan FAQ Yang Perlu Anda Tahu Terlebih Dahulu


Sebelum anda meneruskan pembacaan. Anda perlu tahu bahawasanya ada jenis individu yang mendaftar untuk keahlian Shaklee iaitu:


Pertama, individu yang mendaftar ahli Shaklee untuk mendapatkan faedah HARGA AHLI iaitu diskaun 20-30 peratus dari harga runcit. Ahli jenis ini tak semestinya buat bisnes dan layak untuk mendapat konsultasi premium untuk 24 jam sehari dan seumur hidup!

*Bermula dari Mac 2014, pihak Shaklee telah menguatkuasakan secara tegas, harga ahli adalah untuk ahli Shaklee berdaftar dan harga runcit adalah untuk bukan ahli. Mana-mana pengedar Shaklee yang tidak mematuhi penguatkuasaan tersebut akan diambil tindakan tegas oleh pihak Shaklee.

Kedua, individu yang mendaftar bukan sahaja untuk menjadi pengguna produk dan mendapat diskaun harga tetapi juga untuk menjana pendapatan dari perniagaan Shaklee. Jika anda tergolong dalam golongan ini, anda membaca blog yang betul kerana pengalaman dan kepakaran saya dalam perniagaan Shaklee memang terbukti sustainable kerana kami mempromosikan online marketing!1. Bagaimana saya ingin daftar menjadi ahli / pengedar Shaklee?

Ada 2 cara anda boleh daftar menjadi ahli Shaklee:

Pertama buat bayaran pendaftaran ahli Shaklee sebanyak RM75 (Semenanjung) atau RM85 (Sabah/Sarawak).
Kedua anda boleh membeli mana-mana kombinasi produk Shaklee melebihi 200 mata iaitu lebih kurang RM680 (Semenanjung) atau RM850 (Sabah/Sarawak)

2. Apa kelebihan produk Shaklee ini berbanding lambakan supplemen lain di pasaran?

Produk Shaklee dijamin selamat dan sumbernya adalah tumbuhan semulajadi. Melalui ujian klinikal dan mendapat pengiktirafan FDA.

Beberapa senarai TIDAK Shaklee:
 • TIDAK Mengandungi Paraben
 • TIDAK Mengandungi Triklosan
 • TIDAK Mengandungi Phthalates
 • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
 • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
 • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
 • TIDAK Mengandungi Glikol
 • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
 • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
 • TIDAK Mengandungi Ammonia
 • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
 • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
 • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
 • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
 • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
 • TIDAK Mengandungi Toulene
 • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
 • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
 • TIDAK Mengandungi Pewarna
 • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
 • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
 • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
 • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang


3. Mitos atau benar. Produk Shaklee tidak halal.

Mitos!

Produk Shaklee adalah HALAL. Saya juga muslim seperti anda dan mencari yang HALAL itu adalah fardhu. Produk Shaklee mendapat sijil HALAL daripada Islamic Services of America (ISA) sebuah badan pengeluar sijil halal yang mendapat pengiktirafan dari JAKIM, Malaysia.

Sijil Halal Shaklee4. Mitos atau benar, Shaklee memerlukan modal besar untuk daftar ahli?

Mitos!

Anda boleh pilih 2 opsyen di atas untuk menjadi ahli Shaklee. Stok dan penghantaran akan diuruskan 100% oleh pihak Shaklee Malaysia. Oleh itu, tiada sebarang kos tersembunyi.Apa kelebihan daftar dan jadi ahli Shaklee?

5. Apa kelebihan daftar dan jadi ahli Shaklee?
Anda akan dapat berjimat sehingga 20 peratus dengan membuat pembelian dengan harga ahli. Lebih-lebih lagi, dari setiap pembelian, anda akan diberikan mata ganjaran dan kemudian ditukarkan kepada bentuk wang tunai pada setiap bulan.

6. Menarik! Apa yang saya perlu buat untuk daftar?
Ada boleh daftar dengan 2 cara berikut:

Jika anda ingin daftar sendiri. Anda boleh pergi ke mana-mana cawangan Shaklee berdekatan. Anda perlu seorang penaja untuk daftar keahlian Shaklee. Anda boleh gunakan ID saya iaitu 1080045 (Norjarina Mohd Ariffin). Minta borang di kaunter dan isikan butirannya.

Cara mudah adalah daftar secara online. Anda boleh emailkan kepada saya maklumat diri anda dan saya akan uruskannya dari A sampai Z.

Klik Untuk Mengetahui BRANCH/CAWANGAN Shaklee Berdekatan7. Sekiranya saya berminat, ada tak kelas bimbingan atau saya dibiarkan tanpa halatuju?

Mitos lagi!

Sudah tentu anda akan dibimbing. Majoriti ahli bawah kumpulan saya adalah ibu bekerjaya,Pelajar atau WAHM. Jadi, memang tak perlu hadir kelas selalu. Konsep kami fleksibel dan semuanya adalah secara online. BUKAN tipikal MLM, anda perlu berjumpa sehingga lewat malam. Saya pun TIDAK SUKA! Semuanya di hujung jari. Kelas fizikal pun ada tetapi atas permintaan.

8. Apa ada dengan kumpulan Wahmilionaeir ini?
Saya juga sama seperti anda.

Seorang ibu yang menggunakan produk Shaklee untuk kegunaan sendiri. Kemudian, sangat berpuashati dan terasa ingin berkongsi kebaikan dengan kenalan, kawan-kawan, saudara-mara dan masyarakat. Dalam masa yang sama, saya boleh menjana pendapatan. Bermula dengan membuat secara part-time kemudian saya minta kebenaran suami untuk berhenti kerja!

Tahu apa yang sangat suka? Dapat jaga anak-anak saya sendiri di rumah dengan menjadi WAHM. Pendapatan adalah perkara kedua. Saya sama seperti anda. Pernah melalui fasa-fasa yang anda akan lalui. Jadi, jika anda bercita-cita seperti saya, izinkan saya membimbing anda!


Penerangan Terperinci Kenapa Perlu Berada Dalam Group Kami?


Kami sentiasa mementingkan kelainan dan juga kaedah yang terkini bagi memastikan setiap ahli yang mendaftar untuk berbisnes dalam kumpulan kami mendapat bantuan dan sokongan sepenuhnya walaupun di Malaysia ini sudah terdapat berpuluh ribu pengedar Shaklee.

Anda hanya perlu memilih kumpulan yang betul supaya anda tidak akan berjaya dengan tips-tips hebat yang kami tidak akan kongsi secara ‘public’ melainkan jika anda mendaftar keahlian Shaklee dengan kami. Apa yang ingin kami kongsi dengan anda tidak terdapat dalam mana-mana buku atau seminar kerananya ianya adalah solid 100 peratus dari pemerhatian dan pengalaman kami sendiri dan Master-Master kami yang lain sepanjang kami melibatkan diri dalam bidang ini sejak tahun 2013.PESANAN KHIDMAT MASYARAKAT
 • Untuk berjaya dalam shaklee, anda perlu berada di dalam group yang betul.
 • Group yang betul adalah group yang merintis anda jalan bagaimana untuk berjaya. bukan sekadar teori tetapi praktikal.
 • Group yang betul adalah group yang sentiasa 'update' dengan strategi terkini dan merupakn perintis ''trendsetter" kepada perubahan pasaran.
ALHAMDULILLAH. KAMI DI GROUP YANG BETUL.
ANDA BAGAIMANA??untuk maklumat lanjut, boleh hubungi saya (whatsapp/sms/email): 

Shaklee Independent Distributor 
Norjarina Mohd Ariffin 
019-9685187 
noorislam_jj@yahoo.com 
www.facebook.com/sihat.supplement 

COD BANDAR CHUKAI KEMAMAN,TERENGGANU 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment